Hypotheek met NHG voor zzp’ers

Bent u sinds kort zzp’er en op zoek naar een koopwoning? Dan heeft u wellicht mogelijkheden om een hypotheek met NHG af te sluiten. Voorheen moest u minimaal 3 jaar actief zijn als zelfstandige. Per 1 december 2016 is een pilot gestart wat het mogelijk maakt om een hypotheek met NHG af te sluiten als u korter dan 3 jaar actief bent als zelfstandige. Bent u minimaal 12 maanden zzp’er, maar hebt u nog geen 3 IB-aangiftes met betrekking tot hetzelfde bedrijf en dezelfde bedrijfsactiviteiten? Dan kunt u bij ons uw toetsinkomen laten vaststellen.

Inkomensverklaring zzp-er aanvragen

Bent u zzp-er dan kunt u hier klikken voor de opdrachtbevestiging.
Bent u tussenpersoon of geldverstrekker, dan kunt u hier klikken voor de opdracht bevestiging.
Vul de opdrachtbevestiging volledig in en stuur deze met alle gevraagde stukken naar inkomensverklaringNHG@pentrax.nl

Hoe wordt het toetsinkomen van een zzp-er vastgesteld?

Hypotheek met NHG aanvragen door zzp-er zelf of via de hypotheekadviseur?

U kunt uw hypotheekadviseur de opdracht geven om het toetsinkomen te laten vaststellen. Echter, u kunt ook zelf ons de opdracht geven voor het vaststellen van het toetsinkomen. Op deze wijze heeft u een beter inzicht of u een hypotheek met NHG kunt krijgen op basis van uw ondernemersinkomen, alvorens u hoge kosten maakt voor een hypotheekadvies. Hierbij wordt nog geen rekening gehouden met andere criteria, zoals een BKR-toetsing of het taxatierapport van de woning. Neem hiervoor contact op met uw hypotheekadviseur of beoogde geldverstrekker.

Kosten, doorlooptijden en geldigheid van uw zzp hypotheek aanvraag

Op het moment dat uw opdracht tot dienstverlening, inclusief alle benodigde stukken, is ontvangen heeft u binnen maximaal vijf werkdagen het rapportage per e-mail retour. Het laten vaststellen van het toetsinkomen kost € 250,- exclusief BTW. De inkomensverklaring is zes maanden geldig vanaf dagtekening. Binnen dit termijn moet het bindend aanbod zijn gedaan.

Wilt u het persbericht van NHG bekijken, klik hier.