Inkomensverklaringen

Inkomensverklaring ondernemers

Steeds meer banken accepteren voor ( startende )  ondernemers  een inkomensverklaring. In de inkomensverklaring wordt het toetsinkomen voor u vastgesteld. Uw inkomen is direct bekend en met deze verklaring kunt u de hypotheek gaan aanvragen. U kunt het zien als een soort werkgeversverklaring bij mensen in loondienst.  Bij Pentrax kunt u terecht  om uw toetsinkomen te laten vaststellen.

Selecteer hieronder voor welke partij u de inkomensverklaring nodig heeft.

Hypotheek aanvragen door zzp-er zelf of via de hypotheekadviseur?

U kunt uw hypotheekadviseur de opdracht geven om het toetsinkomen door Pentrax te laten vaststellen. Echter, u kunt ook zelf ons de opdracht geven voor het vaststellen van het toetsinkomen. Op deze wijze heeft u een beter inzicht of u een hypotheek kunt krijgen op basis van uw ondernemersinkomen, alvorens u hoge kosten maakt voor een hypotheekadvies. Hierbij wordt nog geen rekening gehouden met andere criteria, zoals een BKR-toetsing of het taxatierapport van de woning. Neem hiervoor contact op met uw hypotheekadviseur of beoogde geldverstrekker.

Doorlooptijden

Op het moment dat uw opdracht tot dienstverlening, inclusief alle benodigde stukken, is ontvangen heeft u binnen maximaal vijf werkdagen het rapportage per e-mail retour.