Inkomensverklaring huur woningbouwvereniging

Inkomensverklaring woningbouwvereniging

U heeft een mooie huurwoning op het oog. De woningbouwvereniging of andere eigenaar vraagt echter naar een inkomensverklaring. Uit de verklaring van de Belastingdienst blijkt dat u net inkomen te kort komt. Wij zijn gespecialiseerd in inkomensverklaringen voor ondernemers en kijken verder dan puur het geregistreerde inkomen. Zo kunt u wellicht toch uw gewenste huurwoning betrekken.

 

Huurwoning en inkomensverklaring ondernemer

Veel woningbouwverenigingen vragen een inkomensverklaring als u ondernemer bent. De Belastingdienst verstrekt deze verklaring gebaseerd op uw geregistreerde inkomen. U wilt natuurlijk altijd zo min mogelijk belasting betalen, dus het kan zijn dat een incidentele aftrekpost - bijvoorbeeld een investering voor een verbouwing - uw geregistreerde inkomen omlaag heeft gebracht. Op basis daarvan kunt u voor een minder bedrag huren en kan het zijn dat u uw gewenste huurwoning misloopt.

 

Inkomensverklaring huurwoning: Pentrax kijkt verder

Wij zijn gespecialiseerd in inkomensverklaringen voor ondernemers. Wij weten dus welke incidentele zaken van invloed kunnen zijn op uw geregistreerde inkomen. Wij gaan deze zaken nader onderzoeken. Zo komen we tot een nauwkeuriger beeld van uw daadwerkelijke inkomen en uw duurzame inkomen in de komende jaren. Met dit meer realistische beeld kunt u wellicht toch de woning huren die u wenst.

 

Hoe wordt het toetsinkomen vastgesteld?

  • Uw toetsinkomen stellen we vast op basis van uw gemiddeld inkomen over de laatste 3 kalenderjaren. 

  • Heeft u in het laatste jaar minder verdiend dan het gemiddeld inkomen over de laatste 3 jaren? Dan geldt het inkomen van het laatste jaar.

  • Eventuele correcties op het inkomen of op de balans verschillen per geldverstrekker. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een correctie op het inkomen voor privégebruik van een auto of een rekening courant directie.

Informeer bij uw woningbouwvereniging 

Voordat u bij ons een inkomensverklaring aanvraagt voor uw huurwoning en kosten gaat maken, is het verstandig eerst aan uw woningbouwvereniging of de eigenaar te vragen of zij akkoord gaan met een inkomensverklaring die door ons is opgesteld. 

 

Inkomensverklaring aanvragen

Klantenportaal

Beoordelingsverklaring nodig?

Info en registratie intermediair

Inkomens- en beoordelingsverklaring. Welke stukken moet ik aanleveren?

Pas als wij alle noodzakelijke stukken hebben ontvangen kunnen wij voor u aan de slag gaan. Daarom is het belangrijk dat u deze stukken tijdig verzamelt. U leest hier meer over onze werkwijze en welke stukken u moet aanleveren.