Inkomensverklaring hypotheek met NHG

Hypotheek met NHG voor ondernemers

Ook als ondernemer wilt u natuurlijk genieten van het voordeel dat de Nationale Hypotheek Garantie biedt, bijvoorbeeld de lagere rente. Pentrax is een van de partijen die voor de NHG een inkomensverklaring mag opstellen. Wij stellen uw toetsinkomen vast en op basis daarvan stellen we een inkomensverklaring voor u op. Dat doen we snel en accuraat.

*U kunt ons bellen voor de actuele doorlooptijd.

 

Voordelen hypotheek met NHG  

Een hypotheek met NHG biedt diverse voordelen: u betaalt een lagere rente en het Waarborgfonds staat (onder voorwaarden) garant op het moment dat u de hypotheek niet meer kunt betalen.  Bovendien kunt u vaak meer dan de woningwaarde lenen als u uw huis meteen gaan verduurzamen. Wel is er een grens voor het aankoopbedrag van de woning. Lees hier meer over deze grens en de andere voorwaarden.

 

Minder dan 3 jaar ondernemer? Ook dan is een hypotheek met NHG mogelijk.

Voorheen was een NHG hypotheek voor ondernemers niet mogelijk. Sinds enkele jaren wel en zelfs als u minder dan 3 jaren ondernemer bent. Als u minimaal 12 maanden zelfstandig bent kunnen wij al voor u een inkomensverklaring opstellen.

 

Ik ben ondernemer. Kan ik de hypotheek met NHG zelf aanvragen?

Er zijn momenteel 4 dienstverleners die door de NHG aangewezen zijn om een inkomensverklaring voor ondernemers op te stellen. Pentrax is daar één van. U kunt ons de opdracht geven voor het vaststellen van het toetsinkomen. Op deze wijze heeft u een beter inzicht of u een hypotheek met NHG kunt krijgen op basis van uw ondernemersinkomen, voordat u hoge kosten maakt voor een hypotheekadvies. Hierbij houden we nog geen rekening met andere criteria, zoals een BKR-toetsing of het taxatierapport van uw woning (de aankoopprijs kan immers meer zijn dan de norm die de NHG stelt). Neem hiervoor contact op met uw hypotheekadviseur of beoogde geldverstrekker.

 

Hoe kan ik de inkomensverklaring aanvragen?

U vraagt de Inkomensverklaring Ondernemers aan door hier te klikken. U vult vervolgens dit online aanvraagformulier in. U kunt daarbij aangeven dat het om een NHG hypotheekaanvraag gaat.  U krijgt het formulier retour van ons om te ondertekenen. U ontvangt dan ook een code om in ons portaal in te loggen. U kunt daarmee uw ondertekende aanvraag uploaden. Daarna kunt u in het portaal uw overige gegevens invullen en via het portaal de nodige stukken uploaden, zoals jaarcijfers. In alle gevallen kunnen we een opdrachtbevestiging alleen in behandeling nemen wanneer deze volledig is ingevuld en alle nodige documenten zijn meegestuurd.

 

Inloggen Pentrax Portaal

Inkomensverklaring aanvragen

Alles over inkomensverklaringen

Beoordelingsverklaring nodig?

Info en registratie intermediair

Inkomensverklaring huurwoning

Inkomens- en beoordelingsverklaring. Welke stukken moet ik aanleveren?

Pas als wij alle noodzakelijke stukken hebben ontvangen kunnen wij voor u aan de slag gaan. Daarom is het belangrijk dat u deze stukken tijdig verzamelt. U lees hier meer over onze werkwijze en welke stukken u moet aanleveren.