Over Pentrax

Inkomensverklaringen van Pentrax

Pentrax houdt zich bezig met het vaststellen van het inkomen voor ondernemers die een woning willen kopen of huren. We hebben een jarenlange kennis op dit gebied en we werken zorgvuldig en snel. Dat is belangrijk als u uw droomwoning wilt financieren.

 

Daarom is Pentrax uitgekozen als een van de weinige bedrijven die inkomensverklaringen mag opstellen voor het Waarborgfonds Eigen Woning, die de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) verstrekt. Ook maken we inkomensrapporten op voor een groot scala aan hypotheekbanken.
Op basis van onze berekeningen stellen wij uw inkomensverklaring op. Aan de hand hiervan kunnen hypotheekbanken de hoogte van uw hypotheek vaststellen, of woningbouwverenigingen en -corporaties kijken of u voldoet aan de huureisen.

Wij werken uitsluitend voor ondernemers en intermediairs. Om snel en doelgericht te kunnen werken hebben we een portal ingericht waarmee u als aanvrager of intermediair snel alle benodigde stukken kunt uploaden. Ons streven is binnen 1 tot 2 werkdagen na ontvangst van alle noodzakelijke stukken (een compleet dossier) uw inkomensverklaring gereed hebben. In vrijwel alle gevallen wordt de door ons opgestelde verklaring door de bank overgenomen. 
Vraagt u voor een huurwoning een inkomensverklaring aan, informeer dan eerst even of de woningbouwvereniging, corporatie of eigenaar met onze inkomensverklaring akkoord gaat.

 

Klantenportaal

Inkomensverklaring aanvragen

Alles over inkomensverklaringen

Beoordelingsverklaring nodig?

Info en registratie intermediair

Inkomensverklaring huurwoning

Inkomens- en beoordelingsverklaring. Welke stukken moet ik aanleveren?

Pas als wij alle noodzakelijke stukken hebben ontvangen kunnen wij voor u aan de slag gaan. Daarom is het belangrijk dat u deze stukken tijdig verzamelt. U leest hier meer over onze werkwijze en welke stukken u moet aanleveren.