Veelgestelde Vragen

De meeste vragen zijn al eerder gesteld. Antwoorden op veel voorkomende vragen zijn hieronder opgesteld. Staat uw vraag er toch niet bij, dan kunt u deze zelf stellen via contact.

Waarom is het voor mij belangrijk om Pentrax in te schakelen?

U zult het waarschijnlijk, zoals vele ondernemers, druk genoeg hebben met uw eigen onderneming. In de meeste gevallen wordt de aanvraag voor de financiering voor uw bedrijf rechtstreeks bij de geldverstrekker neergelegd. In de praktijk maken wij regelmatig mee dat door drukte, te weinig informatie en te weinig kennis de aanvraag wordt afgewezen.

De communicatie tussen u en de geldverstrekker verloopt niet goed, omdat u wellicht niet goed thuis bent in financieringen en u de vragen of onduidelijkheden niet goed kan beantwoorden. U bent immers druk met uw eigen vakgebied. Door onze goede contacten binnen verschillende banken, is Pentrax in staat de aanvraag snel rond te krijgen en betere condities te verkrijgen dan wanneer u zelf rechtstreeks met de bank contact opneemt.
Pentrax neemt u alle zorg uit handen. U kunt rustig verder met uw eigen activiteiten. Pentrax regelt voor u de meest passende financiering. Financieren is immers een vak apart en daar is Pentrax in gespecialiseerd!

Wat is het voordeel als ik mijn financiering via Pentrax regelt of rechtstreeks met mijn bank ?

Pentrax maakt een uitgebreide financieringsaanvraag die we naar de bank sturen. In deze aanvraag nemen we de onduidelijkheden zoveel mogelijk weg. Hierdoor hoeft de bank geen opslag te rekenen voor onzekerheden. Bovendien geeft Pentrax in overleg met u aan onder welke condities de bank de financieringsaanvraag dient te verstrekken. U bepaalt dus zelf de spelregels en laat u niet leiden door het aanbod en voorwaarden die de bank zelf heeft opgesteld. 

Als u rechtstreeks naar een bank gaat dan komt de bank met een aanbod, waar voor u weinig in te onderhandelen is. Omdat onze adviseurs zelf ook in dienst zijn geweest bij een bank, kennen ze precies de marges en voorwaarden. Bij zakelijke financieringen is er namelijk geen " standaard " rente voor alle relaties. De rente is per relatie anders en dat heeft onder andere te maken met de branche en de resultaten van de onderneming. Pentrax onderhandelt voor u over de marges en voorwaarden en we weten tot hoever we daarmee kunnen gaan.

Tevens hebben wij al verschillende malen meegemaakt dat een financieringsaanvraag bij ons wordt goedgekeurd terwijl deze eerder was afgewezen. Dat is de kracht van onze bedrijfsanalyse en uitgebreide financieringsaanvraag.

Wat regelt Pentrax precies voor mij?

De adviseur van Pentrax voert met u een intakegesprek. Naar aanleiding van uw wensen beoordelen we of er mogelijkheden zijn dit te financieren. Als dat zo is, dan verzorgen wij het hele traject: van het opstellen van de aanvraag tot het verstrekken van de financiering.

Voor welke financieringsvormen kan ik bij Pentrax terecht?

Voor vrijwel alle financieringsvormen kan u bij Pentrax terecht. Voorraad- en debiteurenfinancieringen, oversluitingen, objectfinancieringen, overnames, zakelijke kredieten, factoring, leasen etc.

Wat zijn de kosten?

Een eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis. In dat gesprek bekijken we wat Pentrax voor u kan betekenen. Bij bankfinancieringen zal Pentrax tot het uiterste voor u onderhandelen. Dat betekent dat Pentrax meestal geen provisie ontvangt van de bank. U betaalt Pentrax een vaste succesfee. Deze maken we vooraf aan u bekend, zodat u niet voor verrassingen achteraf komt te staan. U bent doorgaans met onze bemiddeling een stuk goedkoper uit dan wanneer u de aanvraag zelf regelt met de bank. Immers: doordat wij betere condities kunnen afdwingen, heeft u kostenvoordeel. Neem bijvoorbeeld een lagere rente, waar u tijdens de hele looptijd voordeel van heeft.
 

Zijn er vaste geldverstrekkers waar Pentrax mee werkt?

Pentrax is onafhankelijk en kan uw financieringsaanvraag bij elke willekeurige financier indienen. Pentrax bekijkt naar aanleiding van uw aanvraag, waar we uw aanvraag het beste kunnen indienen.

Wat zijn objectfinancieringen?

Bij objectfinancieringen vindt er een rechtstreekse relatie plaats tussen de investering (het object) en de bijbehorende financiering. Voorbeelden zijn: Vastgoedfinancieringen, Financial lease en Factoring. Voordeel van deze vorm van financieren is dat u bij toekomstige financieringen niet afhankelijk bent van uw eigen bank en dat de verstrekkingsnormen vaak ruimer zijn.

Wat is een inkomensbeoordeling?

Pentrax stelt voor ondernemers het toetsinkomen vast in een inkomensverklaring. Met deze inkomensverklaring kan de ondernemer naar een aangesloten geldverstrekker. Het toetsinkomen dat is vastgesteld in de inkomensverklaring zullen de meeste geldverstrekkers overnemen. Het inkomensrapport kunt u beschouwen als een soort werkgeversverklaring voor mensen in loondienst.