Inkomensbeoordelingen

Als u een hypotheek wilt aanvragen als ondernemer eisen steeds meer banken een inkomensverklaring die door een onafhankelijke partij is opgesteld. Pentrax verzorgt voor diverse banken deze inkomensverklaring.

Inkomensbeoordelingen en uw toetsinkomen

Ondernemers, zelfstandigen en zzp-ers worden door banken anders behandeld dan personen die in loondienst zijn. De reden hiervoor is dat er geen werkgeversverklaring beschikbaar is die eenvoudig uw toetsinkomen weergeeft. U heeft immers een onderneming en uw inkomen is afhankelijk van de resultaten van uw bedrijf.
 

Omdat de analyse van die cijfers speciale expertise vraagt, besteden steeds meer banken dit uit. Pentrax is door diverse banken aangewezen als een van de onafhankelijke partijen die inkomensverklaringen voor ondernemers mogen opstellen. De meeste van die banken hanteren het daaruit voortvloeiende toetsinkomen als leidraad voor het verstrekken van de hypotheek aan u.

 

Wij kunnen een inkomensverklaring voor u opstellen als u minimaal 1 jaar ondernemer bent. Dat kan dan een verklaring zijn voor een hypotheek zonder of met NHG.

 

Vraag hier uw inkomensverklaring aan

 

Lees hier meer over de aanvraag van de inkomensverklaring voor een hypotheek zonder NHG

 

Informatie voor Intermediairs

Intermediairs kunnen nu ook via onze portal rechtstreeks toegang krijgen tot het klant dossier en daarin bestanden up- en downloaden.

U kunt hiervoor een persoonlijke toegangscode aanvragen.
Bel hiervoor: 024-833 0000. Voor meer informatie kunt u terecht op:

Inkomensverklaring-intermediairs