Samenwerken met Pentrax

Pentrax: uw partner bij inkomensverklaringen ondernemers

Pentrax is gespecialiseerd in het berekenen van toetsinkomens, die wij geheel onafhankelijk samenstellen. Vele banken - én het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) die de NHG verstrekt - hebben ons aangewezen als een van de partners die het toetsinkomen mogen berekenen van ondernemers.

 

De meeste banken zullen derhalve ons toetsinkomen overnemen bij de beoordeling voor de hypotheekaanvraag van uw cliënt, of in elk geval dit als uitgangspunt nemen bij de berekening. Samenwerken met Pentrax voor de hypotheekaanvraag van uw cliënt kan u dus veel voordeel bieden. U kunt bovendien gebruik maken van ons online Pentrax Portal, waarmee u in één oogopslag de status van de aanvraag van uw cliënten kunt zien.

 

De voordelen van Pentrax

  • Een onafhankelijke partij die betrouwbare inkomensbeoordelingen verzorgt

  • Voor inkomensbeoordelingen voor de NHG en meerdere banken

  • Online Pentrax Track&Trace Portal met eigen toegangscode

  • HDN-aansluiting om aanvragen in te dienen

  • Wijziging van een inkomensverklaring is binnen 6 maanden kosteloos

  • Telefonisch goed bereikbaar en beschikbaar voor al uw vragen

 

Deze video laat zien hoe eenvoudig het werken met Pentrax Portal is.

 

Hypotheken met NHG

Voor hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie geldt dat in principe alle banken de inkomensverklaring van Pentrax accepteren, tenzij zij uitdrukkelijk hebben aangegeven dat dat niet het geval is. Informatie over de banken die de NHG inkomensverklaring accepteren kunt u vinden op de website van de NHG: 

https://www.nhg.nl/Professional/Advies-en-verstrekking/NHG-voor-ondernemers

 

Persoonlijke code Pentrax Portal aanvragen 

Met ons online Pentrax Portal kunt u veilig en eenvoudig gegevens met ons delen en bestanden up- en downloaden. Ook is het in een aantal gevallen mogelijk om via HDN de aanvraag en documenten aan te leveren. U heeft tevens een overzicht van al uw cliënten en u kunt direct de status van de aanvraag inzien. Op het portaal staat ook bruikbare informatie zoals normen van de verschillende geldverstrekkers, rekentools en de mogelijkheid om zaken voor te leggen. Om gebruik te maken van ons portal dient u zich als intermediair te registreren. 

Registreren als intermediair

Registreren als intermediair

Klantenportaal

Beoordelingsverklaring nodig?

Alles over inkomensverklaringen

Inkomensverklaring huurwoning

Inlogcode Pentrax Portal voor intermediairs aanvragen:

Om als intermediair gebruik te maken van ons portaal dient u een persoonlijke toegangscode aan te vragen. U kunt hiermee niet alleen alles makkelijk online regelen, maar u heeft ook direct inzicht in de status van de aanvraag van al uw cliënten.

Registreer u hier als intermediair

Wilt u niet als intermediair inloggen, dan verwijzen we u naar de inlog van de cliëntenpagina.

Angela Knaken legt in deze film uit welke voordelen werken met Pentrax biedt