Veelgestelde Vragen

 1. Waarom is het voor mij belangrijk om Pentrax in te schakelen?

  U zult het waarschijnlijk , zoals vele ondernemers druk genoeg hebben met uw eigen onderneming. In de meeste gevallen wordt de aanvraag voor de financiering voor uw bedrijf rechtstreeks bij de geldverstrekker neergelegd. In de praktijk maken wij regelmatig mee dat door drukte, te weinig informatie en te weinig kennis de aanvraag wordt afgewezen.

  De communicatie tussen u en de geldverstrekker verloopt niet goed, omdat u wellicht niet goed thuis bent in financieringen en u de vragen of onduidelijkheden niet goed kan beantwoorden. U bent immers druk met uw eigen vakgebied. Door onze goede contacten binnen verschillende banken, is Pentrax in staat de aanvraag snel rond te krijgen en betere condities te verkrijgen dan wanneer u zelf rechtstreeks met de bank contact opneemt.
  Pentrax neemt alle zorg uit handen. U kunt rustig verder met uw eigen activiteiten. Pentrax regelt voor u de meest passende financiering. Financieren is immers een vak apart en daar is Pentrax in gespecialiseerd!
   
 2. Wat is het voordeel als ik mijn financiering via Pentrax regelt of rechtstreeks met mijn bank ?

  Pentrax maakt een uitgebreide financieringsaanvraag die naar de bank wordt verstuurd. In deze aanvraag zijn de onduidelijkheden zoveel mogelijk weggenomen, waardoor de bank geen opslag behoeft te rekenen voor onzekerheden. Bovendien wordt door Pentrax, in samenspraak met u, aangegeven onder welke condities de financieringsaanvraag verstrekt dient te worden. U bepaald dus zelf de spelregels en laat u niet leiden door het aanbod en voorwaarden die de bank zelf heeft opgesteld. 
  Als u rechtstreeks naar een bank gaat dan komt de bank met een aanbod, waaraan weinig valt te onderhandelen. Onze adviseurs zijn zelf ook in dienst geweest bij een bank en weten precies de marges en voorwaarden. Bij zakelijke financieringen is er namelijk geen " standaard " rente voor alle relaties. De rente is per relatie anders en dat heeft onder andere te maken met branche en de resultaten van de onderneming. Pentrax onderhandelt voor u over de marges en voorwaarden en weet tot hoever gegaan kan worden.

  Tevens hebben wij al verschillende malen meegemaakt dat een financieringsaanvraag bij ons wordt goedgekeurd terwijl deze eerder was afgewezen. Dat is de kracht van onze bedrijfsanalyse en uitgebreide financieringsaanvraag. 
   
 3. Wat regelt Pentrax precies voor mij?

  De adviseur van Pentrax zal een intake gesprek met u voeren. Naar aanleiding van uw wensen wordt beoordeeld of er mogelijkheden zijn om dit te financieren. Als dit positief luidt dan verzorgt Pentrax het gehele traject, van het opstellen van de aanvraag tot het verstrekken van de financiering.
 4. Voor welke financieringsvormen kan ik bij Pentrax terecht?

  Voor vrijwel alle financieringsvormen kan u bij Pentrax terecht. Voorraad- en debiteurenfinancieringen, oversluitingen, aankoop van bedrijfspanden, woonhuishypotheken en beleggingspanden, overnames, zakelijke kredieten, factoring, leasen etc..
   
 5. Wat zijn de kosten?

  Een eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis. In dat gesprek wordt bekeken wat Pentrax voor u kan betekenen. Bij bankfinancieringen zal Pentrax tot het uiterste voor u onderhandelen. Dat betekent dat Pentrax meestal geen provisie ontvangt van de bank. U betaalt Pentrax een vaste succesfee. Deze wordt vooraf aan u kenbaar gemaakt, zodat u niet voor verrassingen achteraf komt te staan. U bent meestal niet duurder uit dan wanneer u de aanvraag zelf regelt met de bank. Door het afdwingen van betere condities , zoals rente , bent u in veel gevallen goedkoper uit.

  Bij (woonhuis) hypotheken (Hypotheekcentrum voor ondernemers) zijn er vaststaande rentetarieven en daar kan vaak niet over worden onderhandeld. Het Hypotheekcentrum voor Ondernemers zoekt uit het grote aantal hypotheekverstrekkers de meest voordelige aanbieder voor u uit. Voor het afsluiten van de hypotheek betaalt u afsluitkosten. Deze kosten worden nu niet door de bank in rekening gebracht , maar alleen door Pentrax. U bent dus niet duurder uit met tussenkomst van Pentrax, maar in de meeste gevallen goedkoper!
   
 6. Zijn er vaste geldverstrekkers waar Pentrax mee werkt?

  Pentrax is onafhankelijk en kan uw financieringsaanvraag bij elke willekeurige financier indienen. Pentrax bekijkt naar aanleiding van uw aanvraag, waar uw aanvraag het beste ingediend kan worden.

   
 7. Wat zijn objectfinancieringen?

  Bij objectfinancieringen vindt er een rechtstreekse relatie plaats tussen de investering (het object) en de bijbehorende financiering. Voorbeelden zijn: Vastgoedfinancieringen, Financial lease en Factoring. Voordeel van deze vorm van financieren is dat u bij toekomstige financieringen niet afhankelijk bent van uw eigen bank en dat de verstrekkingsnormen vaak ruimer zijn.
   
 8. Wat is een inkomensbeoordeling?

  Voor zelfstandigen wordt het toetsinkomen vastgesteld door Pentrax in een inkomensverklaring. Met deze inkomensverklaring kan de klant naar een aangesloten geldverstrekker. Het toetsinkomen die is vastgesteld in de inkomensverklaring zal de geldverstrekker over nemen. Het inkomensrapport kan gezien worden als een soort werkgeversverklaring voor mensen in loondienst.

Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op.