Inkomensverklaring informatie intermediairs

Als intermediair vindt u in Pentrax een uitstekende partner als u uw cliënt wilt helpen aan een woonhuishypotheek.

Pentrax: uw partner bij inkomensverklaringen ondernemers

Pentrax is gespecialiseerd in het berekenen van toetsinkomens, die wij geheel onafhankelijk samenstellen. Vele banken - én het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) die de NHG verstrekt - hebben ons aangewezen als een van de partners die het toetsinkomen mogen berekenen van ondernemers. De meeste banken zullen derhalve ons toetsinkomen overnemen bij de beoordeling voor de hypotheekaanvraag van uw cliënt, of in elk geval dit als uitgangspunt nemen bij de berekening. Samenwerken met Pentrax voor de hypotheekaanvraag van uw cliënt kan u dus veel voordeel bieden. U kunt bovendien gebruik maken van ons online Pentrax Portaal, waarmee u in  één oogopslag de status van de aanvraag van uw cliënten kunt zien.

 

De voordelen van Pentrax:

 • Een onafhankelijke partij die betrouwbare inkomensbeoordelingen verzorgt
 • Voor inkomensbeoordelingen voor de NHG en meerdere banken
 • Dus ook voor ondernemers die een NHG-hypotheek willen
 • Ook voor startende ondernemingen (minimaal 1 jaar)
 • Ook voor ondernemers die minder dan 3 jaarcijfers kunnen overleggen
 • Online Pentrax Track&Trace Portaal met eigen toegangscode
 • Actuele status inzien van al uw cliënten
 • Uploaden en downloaden van documenten via Pentrax Portaal
 • Wijziging van een inkomensverklaring is binnen 3 maanden kosteloos

 

Inkomensverklaring en onze samenwerking met banken

Let op: niet alle banken eisen een inkomensverklaring die door ons is opgesteld. Wel is het zo dat onze inkomensverklaring uw cliént extra zekerheid kan geven bij de hypotheekaanvraag. Sommige banken nemen 1 op 1 het toetsinkomen over dat we voor uw cliënt hebben berekend. Andere banken leggen daar hun eigen normering nog overheen. In het eerste geval kunnen we u met zekerheid vertellen of de door uw cliënt gewenste hypotheek mogelijk is aan de hand van onze berekeningen. In het tweede geval kan de bank daarvan afwijken en weet u pas zeker of de hypotheek aan uw cliënt verstrekt kan worden, als de bank u bericht geeft.
 

Samenwerking met banken

Momenteel werken we samen met de volgende banken die het door ons berekende toetsinkomen overnemen: 

 • Aegon
 • ASR
 • Colibri Hypotheken
 • Hypotrust (alleen met NHG)
 • IQ Woon
 • Nationale Nederlanden
 • NIBC
 • Robuust Hypotheken
 • Venn Hypotheken (alleen met NHG)

Staat de bank van uw voorkeur hier niet bij, dan is het belangrijk dat u checkt of de desbetreffende geldverstrekker, waar u voor uw cliënt de hypotheekaanvraag wilt indienen, ons berekende toetsinkomen wil overnemen.

 

Kosten, doorlooptijden en geldigheid van uw hypotheekaanvraag

Op het moment dat wij de opdracht tot dienstverlening, inclusief alle benodigde stukken, hebben ontvangen, heeft u binnen maximaal 5 werkdagen de rapportage per e-mail retour. Een overzicht van de aan te leveren stukken staat in de opdrachtbevestiging.

De kosten voor een inkomensverklaring variëren afhankelijk van de rechtsvorm en complexiteit van uw onderneming. De tarieven staan vermeld in de opdrachtbevestiging. De geldigheidsduur van een inkomensverklaring met NHG is (maximaal) 6 maanden. Tevens is de duur afhankelijk van de normen van de bank. U kunt deze informatie bij de bank navragen.

 

Persoonlijke code Pentrax Portaal aanvragen 

Met ons online Pentrax Portaal kunt u veilig en eenvoudig gegevens met ons delen en bestanden up- en downloaden. U heeft tevens een overzicht van al uw cliënten en u kunt direct de status van de aanvraag inzien. Om gebruik te maken van ons portaal dient u een persoonlijke toegangscode aan te vragen. Bel hiervoor 024-8330000.

 

Aanvragen opdrachtbevestiging inkomensverklaring

U kunt eenvoudig ons de opdracht voor de berekening van het toetsinkomen voor uw cliënt verstrekken door hiernaast/hieronder op de downloadknop te klikken of deze hier te downloaden. Vul de opdrachtbevestiging volledig in en stuur deze met alle gevraagde stukken naar inkomensverklaring@pentrax.nl

 

Meer informatie

U vindt hier meer informatie over onze werkwijze voor de NHG aanvraag.

U vindt hier meer informatie over onze werkwijze bij de aanvraag bij hypotheekbanken.

Voor meer informatie over inkomensverklaringen kunt u ons ook altijd bellen: 024-8330000.

 

Inkomensverklaring Ondernemer aanvragen:

Download de opdrachtbevestiging


Lees zorgvuldig de instructies voor het invullen van deze verklaring. Vragen? Bel 024-8330000. Vul in alle gevallen de opdrachtbevestiging geheel in en stuur deze met alle opgevraagde stukken naar inkomensverklaring@pentrax.nl


Pentrax portaal intermediairs aanvragen:

Om gebruik te maken van ons portaal dient u een persoonlijke toegangscode aan te vragen.
Bel hiervoor 024-8330000 of mail naar: inkomensverklaring@pentrax.nl