Inkomensverklaring huurwoning voor ondernemers, binnen 1werkdag geregeld*

Bent u ondernemer en op zoek naar een huurwoning? Dan vraagt de woningbouwvereniging waarschijnlijk om een inkomensverklaring. Vaak is dat een inkomensverklaring van de Belastingdienst, maar Pentrax kan een nauwkeuriger inkomen afgeven. Dit kan wel eens het verschil maken voor welke huurwoning u in aanmerking kan komen.

 

* we streven naar 1 werkdag nadat uw dossier compleet is. Bel ons voor de actuele doorlooptijd.

Inkomensverklaring woningbouwvereniging

U heeft een mooie huurwoning op het oog. De woningbouwvereniging of andere eigenaar vraagt echter naar een inkomensverklaring. Uit de verklaring van de Belastingdienst blijkt dat u net inkomen te kort komt. Wij zijn gespecialiseerd in inkomensverklaringen voor ondernemers en kijken verder dan puur het geregistreerde inkomen. Zo kunt u welicht toch uw gewenste huurwoning betrekken.
 

Vraag hier uw inkomensverklaring aan

 

Huurwoning en inkomensverklaring ondernemer

Veel woningbouwverenigingen vragen een inkomensverklaring als u ondernemer bent. De Belastingdienst verstrekt deze verklaring gebaseerd op uw geregistreerde inkomen. U wilt natuurlijk altijd zo min mogelijk belasting betalen, dus het kan zijn dat een incidentele aftrekpost - bijvoorbeeld een investering voor een verbouwing - uw geregistreerde inkomen omlaag heeft gebracht. Op basis daarvan kunt u voor een minder bedrag huren en kan het zijn dat u uw gewenste huurwoning misloopt.

 

Inkomensverklaring huurwoning: Pentrax kijkt verder

Wij zijn gespecialiseerd in inkomensverklaringen voor ondernemers. Wij weten dus welke incidentele zaken van invloed kunnen zijn op uw geregistreerde inkomen. Wij gaan deze zaken nader onderzoeken. Zo komen we tot een nauwkeuriger beeld van uw daadwerkelijke inkomen en uw duurzame inkomen in de komende jaren. Met dit meer realistische beeld kunt u wellicht toch de woning huren die u wenst.

 

Informeer bij uw woningbouwvereniging 

Voordat u bij ons een inkomensverklaring aanvraagt voor uw huurwoning en kosten gaat maken, is het verstandig eerst aan uw woningbouwvereniging of de eigenaar te vragen of zij akkoord gaan met een inkomensverklaring die door ons is opgesteld. 

 

Hoe kan ik de inkomensverklaring aanvragen?

U vraagt de Inkomensverklaring Ondernemers aan door rechts te klikken op de Inkomensverklaring aanvragen of hier te klikken. U vult het online aanvraagformulier in en vervolgens krijgt u deze van ons retour om te ondertekenen. U ontvangt dan ook een code om in ons portaal in te loggen. U kunt daarmee uw ondertekende aanvraag en machtiging uploaden. Daarna kunt u in het portaal uw overige gegevens invullen en via het portaal de nodige stukken uploaden, zoals jaarcijfers. In alle gevallen kunnen we een opdrachtbevestiging alleen in behandeling nemen wanneer deze volledig is ingevuld en alle nodige documenten zijn meegestuurd.

 

Doorlooptijden en geldigheid van uw aanvraag

Op het moment dat wij uw opdracht tot dienstverlening, inclusief alle benodigde stukken, hebben ontvangen, heeft u binnen maximaal 5 werkdagen de rapportage per e-mail retour.  De inkomensverklaring is zes maanden geldig vanaf dagtekening. 

 

Tarieven

De kosten voor een inkomensverklaring variëren afhankelijk van de rechtsvorm en complexiteit van uw onderneming. Een overzicht van de tarieven vindt u hier.

 

Rapport wijzigen na afgifte

Indien u na afgifte het rapport inkomensverklaring voor uw woningbouwvereniging wilt wijzigen dan is dat mogelijk. De kosten hiervoor bedragen:

 

  • Eerste wijziging binnen een half jaar: gratis
  • Eerste wijziging vanaf een half jaar na het opstellen van het eerste rapport, maar wel nog binnen een jaar: 25% van het normale tarief
  • Tweede en volgende wijzigingen binnen een jaar na het opstellen van het eerste rapport: 25% van het normale tarief

Deze tarieven gelden alleen bij het aanleveren van aanvullende (nieuwe) cijfers van een onderneming die al in het rapport vermeld staat. Ze gelden niet voor het toevoegen van een nieuwe onderneming. In dat geval is er sprake van een nieuwe opdracht en zullen we deze ook zo berekenen, tenzij anders is overeen gekomen.

 

Vraag hier uw inkomensverklaring aan

 

 Inloggen in portaal


Als u al een code heeft kunt u hier inloggen op ons portaal

Inkomensverklaring aanvragen:

Inkomensverklaring aanvragen
De opdrachtbevestiging kunt u online invullen. Na invullen krijgt u toegang tot ons portaal en uw aanvraag in pdf retour. U kunt de stukken vervolgens ondertekenen en uploaden.Lees voor het invullen deze belangrijke informatie. Vragen? Bel 024-8330000.